Komora daňových poradců ČR přijala do svých řad 47 nových daňových poradců

Publikováno 31.05.2016

Komora daňových poradců ČR, zřízená zákonem č. 523/1992 Sb., o daňovém poradenství a Komoře daňových poradců ČR, v čele se svojí prezidentkou Ing. Petrou Pospíšilovu, přijala dnes do svých řad 47 nových daňových poradců. Slavnostní přivítání do profese se uskutečnilo 27. května 2016 v Rytířském sále brněnské Nové radnice.

Noví daňoví poradci, a zároveň i noví členové KDP ČR, převzali osvědčení z rukou prezidentky KDP ČR Ing. Petry Pospíšilové a viceprezidenta Ing. Martina Tučka.

Čtyřicet sedm nových odborníků v oblasti daní prokázalo své znalosti z oblasti daňové i ekonomické teorie a praxe v náročných písemných i ústních zkouškách. Kromě úspěšného složení kvalifikační zkoušky, musí splňovat podmínky čistého trestního rejstříku a alespoň bakalářského vysokoškolského titulu. Znalosti a kompetentnost uchazečů hodnotila komise složená jak ze členů KDP ČR, tak z komisařů jmenovaných Ministerstvem financí ČR.

Pouze daňový poradce zapsaný v seznamu KDP ČR může poskytovat kvalifikované rady v oblasti daní. Kromě jiného má daňový poradce povinnost hájit práva a oprávněné zájmy svých klientů. Mezi jeho profesní povinnosti patří také mlčenlivost ke třetím stranám a povinnost pojištění na riziko z daňových škod.

Všichni daňoví poradci jsou členy Komory daňových poradců ČR, která jim poskytuje zázemí a odporu v oblasti profesního růstu. Na straně druhé je KDP ČR vždy připravena řešit jakékoliv případné stížnosti nespokojených klientů. Je rovněž důležitým partnerem, rádcem i oponentem Ministerstva financí ČR a tvůrců daňové legislativy, s nimiž vede aktivní diskuzi.

Seznam nových daňových poradců:

Ing. Jevgenija Bajzíková
Ing. Petr Baloun
Ing. Michaela Bartáková
Ing. Tomáš Boháček
 Ing. Eliška Bohuslavová
Ing. Ivana Brabcová
Ing. Tomáš Brejcha
Bc. Tomáš Brokl
Ing. Tomáš Búry
Ing. Iva Císařová
Ing. Jana Czigle
Ing. Dagmar Čondlová
Mgr. Barbora Davidová, M.A.
Ing. Anna Doubková
Ing. Tomáš Dubský
Ing. Veronika Federerová Salwenderová
Ing. Šárka Hakrová
Ing. Marek Hanáček
Ing. Petra Havlíková
Ing. Pavla Holešovská
Ing. Michal Honzíček
Ing. Dora Horáková
Ing. Petra Hrubošová
Ing. Andrea Jeriová

Ing. Jan Kašpar
Ing. Monika Knápková
Ing. Jana Knapová
Ing. Jana Koscielniaková
Ing. Pavlína Kozubíková
Ing. Josef Krátký
Ing. Emma Laurenčíková, M.A.
Bc. Otakar Matějka
Bc. Jan Měkota
Ing. Lukáš Melichar
Ing. Michaela Milotová
Ing. Aneta Peštová
Ing. Adam Peták
Ing. Vendula Pospíšilová
Ing. Hana Pyšná, DiS.
Mgr. Ing. Jana Rychtaříková
Ing. Miroslava Senjuková
Ing. Michaela Srpová
Mgr. Ondřej Svoboda
Ing. Marie Svobodová
Mgr. Renata Svobodová
Ing. Jana Šádková
Bc. Klára Zborovská

Více informací na níže uvedených kontaktech:
T: +420 542 422 311
E: neuzil@kdpcr.cz

602 00  Brno

Komora daňových poradců České republiky je samosprávnou profesní organizací daňových poradců. Její existence je dána zákonem č. 523/1992 Sb., o daňovém poradenství a Komoře daňových poradců České republiky. Tento zákon upravuje postavení a činnost daňových poradců i činnost samotné Komory. Aktuálně sdružuje 4645 daňových poradců a eviduje 908 společností vykonávající daňové poradenství.
KDP ČR zejména chrání a prosazuje oprávněné zájmy daňových poradců, vytváří předpoklady pro zvyšování jejich kvalifikace a profesionální úrovně, dohlíží na řádný výkon daňového poradenství a usměrňuje činnost daňových poradců v souladu s právními předpisy.
Komora je členem Confédération Fiscale Européenne. Tato instituce hraje důležitou roli v prosazování zájmů daňových poradců v Evropě a v koordinaci postupů daňových komor ve vztahu k evropskému daňovému právu. Více naleznete na http://www.kdpcr.cz.